Conac Gradisteanu

Year:                    2020

Program:     cultural

 

Location:                Giurgiu

Surface:         4129 sqm

Status:             Opinion

The restoration and adaptive reuse of Gradisteanu manor, has the primary goal of reinstating the initial form of the building, precisely the way it was documented through historical plans and photographs dating back from the XIX century, that suffered multiple alterations throughout the time, of both functional and formal nature. The architecture project is focused on restoring the original image of the manor by correlating the outside geometry with the new functional demands, in a contemporary and sensitive way, ever connected to the primary elements of the building. Based on the design principle of conserving and solidifying the historic presence of the manor into our time, the interior space is adapted to suit the modern standards of use, therefore breathing new life into the architectural ensemble.