Case Sfantu Gheorghe

An:                    2021

Program:      locuire

 

Locație:            Sfantu Gheorghe

Suprafață:         660 mp

Status:                 avizare

Evenimentele recente la nivel global au accentuat în mod considerabil cerința de locuințe.

Deopotrivă, vorbim despre o masă mare a persoanelor ce s-au întors în țară și au crescut în mod evident cererea de locuire, prin exprimarea opțiunii de a invest și pe de altă parte de persoanele care au ales, constrânși de situație să își desfășoare activitatea mai mult de-acasă.

Astfel, programul de locuire cunoaște formei noi, adaptate cerințelor, în care utilizatorul pune mare preț pe eficiența spațiilor.

Cartierul Borviz de la marginea Municipiului Sf. Gheorghe se dorește a fi un reper semnificativ pentru locuințele individuale, motiv pentru care s-au propus prin PUZ edificarea unor variații de locuințe men-ite să răspundă unor categorii sociale diverse.În cadrul acestui complex se încadrează și propunerea noastră de locuințe înșiruite, într-un pachet unitar de 5 unități având partiuri relativ similare cu o dispu-nere eficientă a spațiilor care să asigure un confort ridicat de locuire.

 

Variațiile locuințelor sunt date pe de-o parte de numărul de dormitoare / camere de la nivelul superior precum și de închiderea exterioară pentru unitățile mediane, acolo unde s-a propus o terasă generoasă, în lipsa unei grădini generoase precum cele ale unităților învecinate. În felul acesta, opțiunea construirii unei camere suplimentare devine o posibilitate doar în eventualitatea în care beneficiarii ajung în timp la această necesitate, nefiind forțați să achiziționeze un spațiu de care nu știu încă dacă au nevoie.

Conceptul acesta de a aduce mai aproape flexibilitate și adaptabilitatea spațiului în timp indică o înțelegere mai bună a potențialului clienților și felul în care arhitectura propusă corespunde nevoilor uzuale.