Cinema Dacia

An:                    2019

Program:      retail

 

Locație:                Timisoara

Suprafață:         2476 mp

Status:                 în execuție

Cinematograful Dacia, din Timișoara face parte dintr-o serie de obiective culturale construite anii ‘70 din perioada comunistă, menite să asigure confortul cultural al cetățenilor.

Proiectul își propune să construiască o alternativă de utilizare a spațiului public, într-o nouă etapă de relaționare cu parcul Dacia. Spațiul interior trebuie să definească un eveniment care trebuie să treacă peste limitele construitului și să găsească dialogul cu spațiul exterior. De aceea, el este o extensie spre exterior a unui eveniment ce poate lua multiple forme, de la simple proiecții de film independente la festivaluri, conferințe și festivități, menite să pună în valoare comuniunea cetățenilor. Fațada propusă, înglobează un ecran pentru redarea alternativa a evenimentelor de la interior și nu numai, vizibil din parc și din spațul rezidual aflat în imediata vecinătate.

Este  un loc ce poate găzdui expoziții temporare și conturează astfel posibilitatea dezvoltării unor evenimente culturale de amploare. Fațada păstrează liniile materialității clădirii ce se manifestă cel mai vizibil prin cărămida aparentă, și de asemenea, acestea aduc în prim plan intervenția menită să schimbe spațiul din spatele blocului astfel încât comunitatea să simtă o relație cu cadrul urban mult mai strânsă.