Spații cazare C16

An:                    2020

Program:      locuire

 

Locație:                București

Suprafață:         2611 mp

Status:                avizare

Căminul studențesc, corp C16, edificat în anii ’70, se înscrie tipologia de program de locuire, funcțiune comună regăsită în cadrul unui campus universitar din București, având un regim de înălțime P+2E și o suprafață  desfășurată de 2611 m.

Având în vedere perspectiva organizării funcționale, ce a limitat serviciile de cazare adecvate, a determinat adoptarea unor măsuri în direcția reabilitarii clădirii existente, precum și regândirea întregii fațade cu scopul de a obține spații mult mai luminoase și funcționale. Intervențiile principale vizează eliminarea parapetului fiecărei camere și transformarea ferestrei într-o logie, cu acces limitat, pentru o legătură mult mai puternică cu spațiul exterior, dominat de vegetație abundentă.

 

La interior, baia a fost complet reconfigurată, iar spațiile de cazare au fost mobilate în așa fel încât să asigure un confort superior, cu paturi dispuse în paralel și decalate pentru a putea permite inserarea unui birou de studiu, și de a facilita în condiții de siguranță accesul către toate zonele încăperii, eliminând astfel orice impediment.

Astfel, spațiul devine mai eficient și permite asigurarea confortului necesar locuirii studenților pe timpul desfășurării studiilor.

În ceea ce privește configurarea internă, au fost asigurate spații tipice funcțiunii, spații de depozitare lenjerii și pentru asigurarea întreținerii clădirii. La parter, a fost propusă o sală de conferințe generoasă, care să permită desfășurarea unor activități extracuriculare și nu numai într-un cadru adecvat.

Adiacent clădirii existente, s-a propus o extensie a unei case de scară precum și a unui lift pentru a facilita accesul la nivelul terasei acoperișului, care, în urma reabilitării clădirii, va deveni un spațiu de loisir pentru studenți, cu pergole și zone de relaxare.